Tatai Derítő tó
Település: Tata
Régió: Komárom-Esztergom megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://www.deritoto.hu
Vízterület nagysága: 32 ha
Adatlap frissítve: 2016-08-31 19:01:07
Forrás: http://www.deritoto.hu
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Bojlisjegy
Csónak használati lehetőség :
A végszerelék behordása engedélyezett : Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett : Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek : Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma : Nincs megadva
Szép kártya elfogadás : Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség :
GPS északi szélesség /lat (fok) : 47.630429
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 18.355420
Rekordfogások :
24.1 kg 22 kg 10 kg 58 kg 15 kg

Általános ismertető
40 évvel ezelőtt a tatabányai szénbányák az Öreg-tó védelme miatt építtették ezt a biológiai szűrőmezőt. Az elsődleges szempont az volt, hogy az Által-ér itt tegye le a hordalékát. Megépítették a ma „magaspart” néven ismert gátat és elárasztották a területet. Akkoriban még nem sokan gondolták volna, hogy ez a tó ilyen sok élményt fog nyújtani a horgászoknak, hiszen ez sokad rangú szempont volt. Szerencsére a fák kivágása nélkül hozták létre, így megmaradt a mederben minden olyan természetes búvóhely, ami kedvelt élőhelye a halaknak. Akkoriban a tóból rengeteg fa állt ki és nagyon nehezen lehetett horgászni. Ennek köszönheti az akadósságát és nagyhal tartó képességét. Ilyen körülmények között volt esélyük a halaknak, hogy kapitális méretűre nőhessenek. Ezek a fák az idő múlásával elkorhadtak és a vízbe dőltek.

A jelenlegi meder rengeteg természetes akadót rejt. Már a 80-as években fogtak a Derítő-tóban 20 kg feletti pontyot, 40 kg feletti harcsát és mindig híres volta süllő állományáról. Mára elsődleges szerepe a horgásztatás, mivel a bányák bezártak, az úszó üledék felfogására, derítésre nincs szükség.

Mikor még szinte ismeretlen volt hazánkban a boilizás, itt már hatalmas pontyokat lehetett fogni. Akkoriban még nem számított védett halnak, így bárki elvihette szabadon. Öt éve a 7 kg feletti példányok védett halnak minősülnek. Regisztráció után visszahelyezik az élőhelyükre és ezért a horgász egy ingyen 12 órás napijegyet kap. Ezzel is szeretnénk ösztönözni a horgászokat arra, hogy a halakat szabadon eresszék. A boilizás rohamos terjedésével egyre több tavon telepítettek kapitális méretű pontyokat, hogy a nagy példányokra horgászók igényeit kielégítsék. Egyre nagyobb a verseny és egyre nehezebb újabb és újabb anyapontyokat telepíteni. 2005-ben sikerült 278, zömében 10 kg feletti példányt vásárolni és ebből 32 db volt 20 kg feletti! 2007 elejétől a 30 kg-ot meghaladó harcsa is védett halnak minősül. Az intenzív telepítéseknek köszönhetően a tóban szinte mindenféle békés és ragadozó hal megtalálható.

Az utóbbi években a tó rohamosan fejlődött, így már szinte minden igényt kielégítő, aktív pihenésre alkalmas horgászparadicsommá vált. Nem csak a kimondottan horgászni vágyók találhatók itt nálunk. Egyre többen választják a tavat olyanok is, akik szeretnének a természetben kikapcsolódni és feltöltődni a munka után. Mára már összkomfortos, több szobás házak is bérelhetők a tavon. A sátorozás a tó teljes területén térítésmentes.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Környék leírása
Szolgáltatásaink

Kedves vendégeink 7 különböző jegy közül választhatnak az igényeiknek megfelelően. A 12 órástól egészen a hetijegyig. Választhat hagyományos és boilies változatot is.

A büfében szolid árak mellett mindenki megtalálja a számára kedvelt italokat és cigarettákat. Aki megéhezik, vásárolhat nálunk szendvicset vagy rendelhet meleg ételt, melyet akár a horgászhelyre is kiszállítanak.

A horgászathoz bérelhet csónakot, 1.500 Ft-ért 12 órára. 20 db új, üvegszálas, könnyen kezelhető áll rendelkezésükre. Mivel a tó teljes területe természetvédelmi terület, így autóját csak az erre kijelölt parkolóban tárolhatja.

A csomagok behordásához bérelhet kézikocsit 300 Ft-ért 12 órára.

A tavon faházak is bérelhetők: 6.000-12.000 Ft-ig 24 órára (a megbeszélt érkezési időtől számítva).

Nem mindegyik faházban van víz, viszont a központban található több wc (ingyenes) és tusoló: alkalmanként 200 Ft/fő. Mindegyik ház magántulajdonban van, mi csak a szervezésben, takarításban veszünk részt ezért kérünk mindenkit, hogy időben jelezze bérlési szándékát, hogy a tulajdonosokkal egyeztetni tudjuk a konkrét időpontokat!

Faházbérlés esetén hívja a +36-70-616-7452-es számot!

A büfé száma: +36-34-708-914
(Szezonban 06-22-ig, szezonon kívül 08-18-ig tart nyitva!)
A büfé számán NEM lehet faházat bérelni!
Megközelíthetőség
1-es főút - Vértesszőlős-Tata irányban - felüljáróról lefelé balra az első bekötőúton,
Tata-Tatabánya irányban - a tatai benzinkút után 600 méterrel jobbra látható a bekötőút,
a földes út a horgásztanyáig vezet.
Parkoló használata kötelező, díjmentes.
Térkép
Cím
Helyszín: Tata (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
1
2
3
4