Látóképi víztározó
Település: Nagyhegyes
Régió: Hajdú-Bihar megye
Kapcsolattartó:
Telefon: +36 20 433 4460
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://www.latokepito.hu/
Vízterület nagysága: 60 ha
Adatlap frissítve: 2017-10-14 16:04:03
Forrás:
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Bojlis és sportjegy
Csónak használati lehetőség : Nincs megadva
A végszerelék behordása engedélyezett :
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett : Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett : Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek : Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma : Nincs megadva
Szép kártya elfogadás : Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség : Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok) : 47.551818
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 21.450361
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
A Látóképi-tározó (víztérkód: 09-022-1-1) Hajdú-Bihar megyében, Debrecen belterületi határától mintegy 10 km-re nyugati irányban található, a 33. számú főúttól délre. A tározó mai formájában 1982 óta üzemel a Hajdúhátsági többcélú vízgazdálkodási rendszer I. ütem 1. szakasz részeként. Kialakítása egy egykori folyómeder völgyének völgyzárógáttal történt elzárásával, illetve a Keleti-főcsatornából, tápláló csatornán történő duzzasztással történt. A tározó vízfelülete az üzemi vízszintnél 60 ha. Jelenlegi elsődleges funkciója a mezőgazdasági öntözővíz biztosítása, illetve a belvíztározás, másodlagos funkciója a horgászat.

A Látóképi-tározó határai: a tómeder, valamint a tómeder körül futó változó szélességű (6 – 12m) parti sáv, illetve az Y alakú tározó belső partvonalán futó cca. 15 méter széles út, valamint a külső partvonal mentén egyes szakaszokon futó 6-8 m széles út.

A horgászrend szerint a tározó területére belépni kizárólag a 33. sz. út felől, a tározó nyugati szárán elhelyezett beléptető kapun keresztül szabad. A horgászhelyek autóval csak akkor közelíthetők meg, ha a beléptető kapu nyitva áll. Ezt a tó körül futó földút jó állapotának fenntartása érdekében szükséges betartani.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
A Látóképi-víztározó Debrecen és vonzáskörzetének egyik kiemelkedő környezeti adottságú horgászvize. A víz halgazdálkodási kezelőjének célja, hogy a víztározó hosszú időn keresztül magas színvonalon biztosítson horgászati lehetőséget a helyi horgásztársadalom számára. Ezen túlmenően cél a pontyhorgászat lehetőségének nemzetközi szintű megteremtése. A halgazdálkodás során alapvető szempont a horgászigények és a víztér környezeti adottságai nyújtotta lehetőségek, illetve korlátok optimalizálása. A Látóképi-tározó táji értékeinek fenntartása, halállományának gyarapodása, és védelme ugyanakkor a horgászok részéről is gondoskodást igényel. Kérjük, hogy a sportszerű és környezettudatos horgászkultúra helyi megerősítésében Ön is legyen partnerünk! Kérje segítségünket, és ha olyasmit tapasztal, ami közös céljainkkal ellentétes, jelezze a halászati őri bejelentő telefonszámon!

A horgászat megkezdése előtt kérjük, a horgászrendről tájékozódni szíveskedjen! A horgászatot megkezdeni csak a szabályok ismeretében szabad. A jelen tájékoztatóban rögzített szabályokon túl aktuális kiegészítő szabályok, korlátozások, információk a beléptető kapu mellett található hirdetőtáblán, valamint a tározó honlapján (www.latokepi-to.hu) kerülnek kihirdetésre. Ezek teljes körű betartása szintén kötelező. A szabályokról kérésre a halőrök is tájékoztatást adnak.

Halászati őri telefon: +36 20 433 4460
Környék leírása
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Nagyhegyes (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók