Somlyó tó
Település: Fót
Régió: Pest megye
Kapcsolattartó:
Telefon: 36-20-371-4662
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://fotito.hu/
Vízterület nagysága: 1.8 ha
Adatlap frissítve: 2014-08-10 20:43:05
Forrás:
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Sportjegy
Csónak használati lehetőség : Nincs megadva
A végszerelék behordása engedélyezett : Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett : Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett : Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek : Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma : Nincs megadva
Szép kártya elfogadás : Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség : Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok) : 47.623561
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 19.201194
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
A Somlyó tó, Fót városában található a Hársfa utca 44.-es szám alatt. Budapesttől 10 km-re jól megközelíthető autóbusszal vonattal (50 m) is, gyönyörű Természet védelmi terület lábánál helyezkedik el, a mintegy 1.8 hektáros vízterületen. Szanetlik, rönkpadok, kínálnak jó pihenést és kellemes kikapcsolódást az ide látogatóknak. Őshonos és ragadozó halak telepítését havi rendszerességgel egész évben végezzük.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Horgászni csak érvényes állami jeggyel és területi tagsági igazolvánnyal, vagy érvényes állami jeggyel vagy turista jeggyel és mellette napijegy megváltásával lehet.
A horgászat ideje: tavunk intenzív vízterület, ezért nemes halra vonatkozó tilalmi idő nincs. A haltelepítés napján TILOS horgászni.
Nappali horgászat: hétközben és hétvégén napkeltétől napnyugtáig, egész évben
Éjszakai horgászat: május 1-től október 31-ig, péntek és szombat éjszaka 20 órától reggel 6 óráig. Éjszakai napijegy a halőrnél váltható.
Tavunkon a halak etetése, etetőkosár üresen is, PVA háló, bogáncs használata TILOS! Etetőanyagból készített gyurma, ?cumó? kizárólag csaliként, a horgon kínálható fel!
Horgászni felnőtteknek maximum 2 bottal, botonként maximum 2 horoggal, úszós vagy fenekezős módszerrel lehet. Ifjúsági sporttársaink 1 bottal, maximum 2 horoggal, úszós, vagy fenekezős módszerrel horgászhatnak. Gyermek horgászat csak úszós, kishalazós felszereléssel, felnőtt felügyeletével horgászhat és csak egyéb halat vihet el.
Halőrháztól a befolyóig csak úszós módszerrel engedélyezett a horgászat.
A ?strand? részén csak a pihenni vágyók zavarása nélkül engedélyezett a horgászat.
A kihelyezett jelenléti íven az érkezés, távozást, fogási eredményeket be kell írni. A napijegyet váltó horgásznak a neve mellett ?napijegyes? megjelölést kell használni. A fogási eredményt a halőrnek kötelező bemutatni. Halat csak leölve lehet a partról elvinni!
Merítőháló és haltartószák használata horgászonként kötelező! Közös szák TILOS!
Fogható és elvihető naponta: 2 db őshonos nemeshal, és 3 kg őshonos egyéb hal. Hetente: maximum 2db ponty + 1 db más őshonos nemes hal, 3 kg őshonos egyéb hal.
Ragadozó halra csak élő halas módszerrel, őshonos egyéb hallal vagy helyben fogott egyéb hallal csalizva lehet. Műcsali használata TILOS!
A megtartani kívánt nemes halat szákba helyezést követően azonnal be kell írni a fogási naplóba. A visszaengedni kívánt halat kíméletesen kell a vízbe visszahelyezni.
A kifogott halat egymásnak ajándékozni TILOS!
Az 5 kg vagy afölötti őshonos halat mérlegelés és dokumentálást követően (fénykép) kíméletesen vissza kell engedni! Egyesületi tag az általa fogott 5 kg vagy afölötti őshonos halat egyedi áron megvásárolhatja.
A szemetet a horgászat megkezdése előtt össze kell szedni, a horgászállást tisztán kell elhagyni! Szemetes helye TILOS a horgászat!
A vízi és parti növényzet csonkítása, irtása TILOS!
Egy horgász egyszerre csak egy helyen horgászhat, helyfoglalás tilos!
Környék leírása
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Fót (Környéke)
Település: 2151 Fót, Hársfa utca 44.
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók