Szénásponty horgásztó
Település: Nagyszénás
Régió: Békés megye
Kapcsolattartó:
Telefon: +36 70 453 7033
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://szenas-carp.hu/
Vízterület nagysága: 4.2 ha
Adatlap frissítve: 2017-10-14 16:23:41
Forrás: http://szenas-carp.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Sportjegy
Csónak használati lehetőség : Nincs megadva
A végszerelék behordása engedélyezett : Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett : Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek :
Bojlis horgászállások száma : 10
Szép kártya elfogadás : Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség : Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok) : 46.663579
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 20.666380
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
Nagyszénáson az 1970-es évek elején kezdték meg a homok bányászatot. A kitermelés következtében kialakul tó területe folyamatosan növekedett. Jelenlegi állapota a 2009-ig történő bányászat során alakult ki, a vízfelület kb. 4.2 Ha.
A tó dél-nyugati oldalán található sekélyebb részen kívül hirtelen mélyülő mederrel rendelkezik. A legmélyebb rész 9 m körül ingadozik a vízállástól függően, átlagban olyan 4-5 méter mélységgel találkozhatunk. A kis sziget mögötti részen elsüllyesztett fák képeznek akadót, amelyet a halak előszeretettel keresnek.
A tó keleti oldalán szintén van egy akadó sor, amelyet bóják jelölnek. A két említett részen kívül akadó mentes a terület. A tó 2000-ben került a tulajdonomba. Napjainkra már rendezett, szépen benádasodott, fásított partoldalak kerültek kialakításra, amelyek a galériában megtalálható képek tanúsága szerint nyugodt szép környezetet biztosítanak. A halállomány kialakítása részemről tudatosan történt abba az irányba hogy olyan nagyobb egyed súlyú halak kerültek telepítésre, amelyek megfogása igazán szép és izgalmas élményekkel teli horgászatot tegyen lehetővé.
Természetesen ennek egyenes következménye, hogy a megfogott halakat fényképezés és esetleges mérlegelés után azonnal vissza kell engedni az éltető elemükbe. Ponty (2-14 kg között) és amúr (6-18 kg között) a két fő halfaj de koi ponty (1-3 kg között), buffalo (3-10 kg között), fekete amúr (10-16 kg között) csuka (1-10kg között) süllő 0.5-6 kg között) harcsa (1-50 kg között) busa (6-24 kg között) kárász ( 0.2-1.3 között) is megtalálhatóak a tóban. Korábbi telepítéskor került bele jász keszeg, paduc, karika keszeg, dévér keszeg is de még angolnával és balinnal is találkoztunk már.
Sajnos törpeharcsa is akad, ezek gyérítése folyamatos, a kemény csalival történő horgászatot nem zavarják. Mint minden vízen itt is vannak olyan napok, amikor azt érzi az ember, hogy nincs is hal a vízben. A halállomány ismeretében azonban bátran állíthatom, hogy nagyon kevés azon napok száma, amikor kapás nélkül telik el egy-egy horgászat.
A tavon 10 hely került kialakításra, amelyek elhelyezkedése a térképen megtekinthető. A kialakított horgászrendet betartva ennyi helyen biztosított az egymás zavarása nélküli horgászat, annál is inkább mivel magam sem szeretek és nem is megyek olyan helyre horgászni ahol a pénzhajhászás miatt a horgászok sűrűbben vannak, mint a halak. Annak érdekében, hogy a horgászat mellett egy családi kirándulás, kikapcsolódás keretében tölthessék el a vendégeink az időt, lehetőség van a helyeken szalonnasütésre, bográcsozásra, sátorozásra.
Remélem, hogy mindenki aki meglátogatja ezt a tavat szép fogásokkal, jó élményekkel gazdagodik és előbb-utóbb visszatér, egymás közti beszélgetésekben pedig nyugodt szívvel ajánlja az ismerőseinek hogy ők is jöjjenek el horgásszanak, pihenjenek egy jót Nagyszénáson.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Környék leírása
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Nagyszénás (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók