Széki tó
Település: Devecser
Régió: Veszprém megye
Kapcsolattartó: halőrház
Telefon: +36-30-714-2793
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://www.szekito.eu
Vízterület nagysága: 68 ha
Adatlap frissítve: 2017-07-24 08:34:18
Forrás:
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Bojlisjegy
Csónak használati lehetőség :
A végszerelék behordása engedélyezett :
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett : Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek :
Bojlis horgászállások száma : 7
Szép kártya elfogadás :
Zuhanyozási lehetőség :
GPS északi szélesség /lat (fok) : 47.132659
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 17.473155
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
A Széki-tó a Bakony és a Kisalföld találkozásánál, a Somló-hegy lábától nem messze, a 8-as számú főút mellett, Ajka-Bakonygyepes és Devecser városa között lelhető fel. Ajka-Bakonygyepes irányából 5,2 km-re jobbra, Devecser felől 3,6 km után balra lekanyarodva közelíthető meg. A 88-89-es km szelvény között tábla segíti az eligazodást.

A 68 hektáros tó amely, a Csigere patak 1978. évi felduzzasztásával lett létrehozva, csendesen, szemérmesen bújik meg a dombok között. A műútról csak egy pillanatra látható, pedig...

A nagy vízfelület, a változatos vízmélység kiváló lehetőségeket biztosít a különböző horgászmódszerek kipróbálására, alkalmazására. A víz elöl a befolyásnál sekély, a gát felé folyamatosan mélyül. A sekély rész homokos, kavicsos, a halőr háztól a gátig köves, sziklás az aljzat. Ahol az erdő a tóig ér a mederben tuskók, akadok találhatók, melyek megnehezítik a horgászatot, de ragyogó haltartó helyek. Évente több, mint 600 mázsa hal, többszöri telepítéssel kerül kihelyezésre. Ennek nagy része ponty és amur, de kárász, keszeg, compó, süllő és a csuka utánpótlásáról is gondoskodunk. Az előbb felsorolt fajtákon kívül fogható még harcsa, kősüllő, sügér, bodorka, küsz, razbóra, vörösszárnyú is.

A csodálatos környezet, a kiváló természeti adottságok, a változatos fajta és halsűrűség, a jó megközelíthetőség (8-as főút), azok a tulajdonságok, melyek Veszprém megye egyik horgászparadicsomává varázsolják a Széki-tavat.

A horgászok mellett családi, baráti, vállalati társaságokat is szívesen látogatnak minket, hiszen a tó környéke, gyalog vagy biciklivel remek túrázóhely. A szabadidő kulturált, kényelmes eltöltéséhez folyamatosan bővítjük a helyi infrastruktúrát.

A legfontosabb küldetésünk, hogy ezt a bámulatos tavat az utókornak megőrizzük és minél több ember szerezzen itt a vízparton örömteli, életre szóló élményt. Őszintén reméljük, ez a köszöntő felkeltette annyira az érdeklődését hogy, a virtuális látogatás után személyesen is találkozunk. Szívélyesen várjuk, és visszavárjuk Önt a Széki-tó partján. Legyen a Vendégünk!

Tisztelettel: A Széki-tavi Horgász Egyesület vezetősége és 1000 tagja.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
horgászrend itt: http://szekito.eu
Környék leírása
A Széki-tó a Bakony és a Kisalföld találkozásánál, a Somló-hegy lábától nem messze terül el.
Megközelíthetőség
Tavunkhoz eljutni a következő módon lehet:

Ajka-Bakonygyepestől 5,2 km-re a 8-as főúton Devecser felé haladva jobbra kell lefordulni, Devecsertől 3,6 km-re Ajka-Bakonygyepes felé haladva balra kell lefordulni. A halőrház a főúttól kb. 1,6 km-re található.
Térkép
Cím
Helyszín: Devecser (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Bojlis helyek
Légi felvétel
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Széki tó
Széki tó