Tüskei tó
Település: Dombóvár
Régió: Tolna megye
Kapcsolattartó: Szarka István (halőr)
Telefon: +36 20/334-5184
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://dombovarihe.hu/
Vízterület nagysága: 32 ha
Adatlap frissítve: 2013-06-27 20:02:04
Forrás: http://dombovarihe.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Egyik sem
Csónak használati lehetőség :
A végszerelék behordása engedélyezett : Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett : Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
A bojlisállások különálló horgászhelyek :
Bojlis horgászállások száma : Nincs megadva
Szép kártya elfogadás : Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség : Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok) : 46.398257
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 18.142868
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
A Dombóvári Városi Horgász Egyesület 1952-ben alakult a Kapos csatorna valamint mellék és vadvizeinek horgászatára. 1967-ben a Konda patak, téglabánya és tőzeg gödreinek feltöltésével, és egy völgyzáró gát segítségével gyönyörű 53 hektáros horgászparadicsom alakult ki. A Dombóvári Városi H. E, kitartóan szorgalmas munkájának gyümölcseként lépésről-lépésre egyre nagyobb terület vált a halak és horgászok birodalmává. Mára már kb. 7 kilométer hosszú vízi világ, várja az egyesület tagjait és a vendéghorgászokat. Nem csak halakban, de igazi vendégszeretetben, sporttársi segítőkészségben részesül, aki ellátogat Tolna megye egyik legszebb és legnagyobb tavára. Az egyesület irodája előtti szépen gondozott partról a tó középső része tárul elénk. Ez a vízszakasz a „legkényelmesebb hely. Akadóktól mentes fenék, sásos-nádas part, stégek sora várja a fenekezés híveit. Ponty, amur, kárász és keszeg veszi fel a csontit, a pufit és a kukoricát. Az etetőkosárba különféle ízesítésű dara kerül. A ragadozók is, kedvelik ezt a területet, főleg az egykori patakmedret. Bátran használhatjuk műcsalijainkat, elakadástól nemigen kell tartanunk, sőt a sárga és fehér twisztereket érdemes használni. A tó vízének enyhén barnás árnyalata miatt az élénk színű, fényes műcsalikat részesítsük előnyben. Intenzíven horgászott területe ez a tónak, ezért érdemes finomítani szerelésünkön.

Nem így az északi, hosszan elnyúló vadonban, vízboritotta fák, és bokrok között vezet a csónakos horgász útja. A part szinte megközelíthetetlen, bár erre is akad jó néhány stég. A háborítatlan természet és a ragadozóhalak szerelmesei ennél szebbet aligha kívánhatnának. Süllők, csukák, harcsák, amurok lakják az ágas-bogas labirintust. Az erősebb, esetenként köplizett zsinór elengedhetetlen. Az élőhal, a halszelet, a giliszta okozza vesztüket, bár a piócát sem vetik meg a nagy harcsák.

A középső és a déli vizet gát választja el. (A gátról és a hídról horgászni tilos!) A híd alatt átevezve a tavat nagy kiterjedésű bokrok és csonkolt fák maradványai teszik változatossá. A parti stégekről és a csónakból egyaránt kiváló lehetőséget nyújtó terület. A békés és ragadozóhalak egyként kedvelik a megannyi búvó-és táplálkozó helyet, nyújtó akadókat, sásos partszakaszt. Általában könnyű, feltolós úszós szerelést használnak a helyiek. Közvetlen a bokrok mellé, illetve a kisebb öblökbe dobnak. A beszakadást persze be kell kalkulálni. Óvatos, de határozott mozdulatokkal azonban ki lehet vezetni halainkat a bozótosból. A három nagy vízfelülethez több öböl és lagúna kapcsolódik, melyek kiváló csukatanyák.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Környék leírása
Megközelíthetőség
A 61.sz. főúton Tamási felől érkezve, a helységnév tábla után az első kereszteződés jobbra, tábla jelzi a tóhoz vezető utat, amelyen haladva az egyesület parkolójába érkezünk.
Térkép
Cím
Helyszín: Dombóvár (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
Tüskei tó
Tüskei tó
Tüskei tó
Tüskei tó
Tüskei tó
Tüskei tó