Vitamelo bojli összetevő

    Halak Nyomában:

    Ebben a részben a vitamelo fogjuk körbejárni.
    Természetesen ismét Kurcz Gábort a Sensation Baits tulajdonosát kértem meg, hogy meséljen nekünk erről a sokak által kedvelt alapanyagról.

    H. Ny.
    Mi is valójában a vitamelo?

    K. G.
    A vitamelo már szinte egy gyűjtőnév is lehetne mint például a horgászbot.
    A vitamelo nem más mint egy tápszer borjaknak. Igen ám de azt tudtátok hogy a borjú kiskorban sokkal jobb íz érzékeléssel és szag érzékeléssel rendelkezik mint egy ember ??? 
    Rengeteg tápszer gyártó van a piacon de tényleg vannak nagyon kritikán aluli szinte a tapétaragasztóhoz hasonló és vannak nagyon prémium kategóriás termékek amiket én is olykor megkóstolok mert amikor kinyitod a zsákot és megcsap a friss tejpor és a különböző tejfehérjék és összetevők illata fenomenális szinte íz orgia emberi orrnak és szájnak. Mint egy franciakrémes amikor eszed édes krémes tejes habos és finom illattal párosul …

    H. Ny.
    Tehát akkor minden vitamelo alapja a tejpor?

    K. G.
    Amúgy mindegyik alapja a tejpor és tejszármazékok mi más is lehetne illetve növényi lisztek, vitaminok, ásványi anyagok, tejcukor, olykor aroma. Ez úgy nagy vonalakban elmondható. 
    Itt azért meghatározó eleme az árnak az emészhetőség és a felhasznált tejszármazékok mennyisége és minősége. Ugye te is láttál már olyan tejport mint a homok, és van olyan ami szinte felszáll ha kinyitod a zacskót. 
    Én kb 3-4 évet kutattam angol szakirodalmat amire megtaláltam egy könyvben széljegyzetben mi az ami elvárás egy vitamelótól. Ekkor született meg a vitamelo classic és extra.

    H. Ny.
    Mi a különbség a kettő között?

    K. G.
    A Sensation Baits vitamelo classic az pontosan ugyan azt tudja grammra amit az angolok is favorizálnak. Annyit elmondhatok hogy ez minimum 30 % nyerstejport tartalmaz és 10 összetevőből ez az egyik csak és még van pakolva más tejszármazák is a Vitamlo classicba. Itt van egy alap rosttartalom is. 
    Az Vitamelo extra tényleg full prémium kategóriás termék. Majdnem fele tejszármazékok és tejporok válogatása. Már majdnem olyan mint egy testépítő por. Magasabb fehérjetartalommal rendelkezik és kevesebb rosttartalommal bír. Itt minimalizálták az aroma mennyiségét éppen hogy mivel magas a tejes alapanyagok mennyisége. Szerintem full őrület ez a vitamelo extra, egy emberi élelmiszerbe nincsenek ilyen prémium termékek. Az ára is magasabb de ha szeretnél egy őrültetet bevnni a bojliba akkor nincs mese...


    H. Ny.
    Mikor melyiket érdemesebb használni?

    K. G.
    Ugye az összetevők határozzák meg azt mi a cél. 
    Vitamelo classic 
    Nos a gyümölcsös fűszeres halas bojlikba nagyon ajánlom a vitamelo classicot, itt az édes íz az édes illat ami dominál a halas bojliknál egy kicsit lesimítja a halliszt keserűségét, a fűszeresnél is a fűszerek kesernyés ízét, a gyümölcsösnél jobban kiemeli az édes hátteret. 
    A Vitamelo extra az maga az extremitás ahogy írtam tényleg a maximalisták terméke mivel itt nincs vagy kevesebb az aroma ezért a halas húsos fűszeres májas tényleg a nyári bojlikhoz nyugodtan használható. Magas a fehérje tartalom kiváló az íze és némi kötőhatással is rendelkezik és nagyon alacsony a rost tartalma. Ez egy full szuper prémiumkategóriás termék ami nyugodt szívvel pakolható a bojliba úgy hogy azt nem fogja elvinni semmilyen negatív irányba.

    H. Ny.
    Milyen arányban érdemes használni?

    K. G.
    Általában a Sensation Baits Vitamelo classicot 100g / kg-tól szoktuk használni de ha valaki szeretné egy 400 g is elmehet csak válogassa jól össze az egyébb összetevőket ! Nagyon jó kis krémes bojlit lehet belőle készíteni ! 
    A vitamelo extra 50-300g maximum. Itt oda kell figyelni hogy magas a tejporok mennyisége és azért ez a bojli oldhatóságát pozitív irányba befolyásolhatja. De az egyéb összetvők a kötőanyagok jól vannak megválogatva akkor pakolható a bojliba rendesen.

    H. Ny. 
    Végezetül többször mondat nekem, hogy csak magas minőségű vitamelot szabad használni! Kifejtenéd miért is fontos ez annyira?

    K. G. 
    Mivel csak abból tudunk kiindulni hogy a halandó horgásztárs a takarmányboltból is szokott vásárolni és kísérletezni. Sajnos kudarcot is veszünk jó drágán. A nagyüzemi volumenben gyártott borjúindítók háztáji felhasználásra gyártódnak szerintem ezek a lelketlen termékek mert nem jó se állatnak se gazdának mert a bojú bőg és a gazda nem tudja mi a baja a bocinak. Semmi, csak éhes és és éhes és éhes és éhes. Sensation Baits vitameló a classic és az extra mind külföldi francia és holland gyárakban gyártódnak és jönnek be hozzánk. Ezekben az országokban ezeknek a termékek gyártásnak kultúrája van és már igaz keveset gyártanak de az full prémiumkategóriában! Már a csomagoláson látjuk 5 rétegű papírzsákban és polietilén zsákban csomagolva jön. Míg egy táppppbótos meg sima szövött zsákban raklapon figyel áldozatára … Hogyan lehet így minőséget adni?

    Köszönjük szépen Kurcz Gábornak ezt a nagyszerű beszámolót, igaz ez most nem lett a legrövidebb, de azt gondolom néha muszáj hosszabban is elidőzni adott témánál. 
    Maradjatok velünk hiszen a szekér nem áll meg hamarosan újabb alapanyaggal ismerkedünk meg.

    Vitamelo Extra:

    A Vitamelo Extrát ha jellemezni kellene, akkor csak annyit mondhatunk rá, hogy a halak testépítő szere. Hihetetlen beltartalmi paraméterekkel rendelkezik, melyet a savópor, a cukormentes savóporok, növényi fehérje kivonatok komplexei alkotják. Igazi fehérje forrás, mely könnyen, gyorsan, emészthető a speciális összetevőknek és a csúcstechnológiát képviselő gyártási folyamatnak köszönhetően.

    Tipp: Elsősorban azon bojlikhoz ajánlott felhasználni, melyek kevés fehérjét tartalmaznak ( halliszt, húsliszt stb.) és jobban a növényi összetevőkre vannak alapozva. Ezáltal egy rendkívül jól kiegyensúlyozott bojlit kapunk és megtartjuk a magas beltartalmi értéket is ! Birdfood-os, Tigrismogyorós stb. bojlikból nem szabad kihagyni.

    Nyersfehérje: 35%
    Zsír: 8%
    Laktóz: 25 %

     

    cikk forrás: Halak Nyomában