Cser-tó
Település: Alsópetény
Régió: Nógrád megye
Kapcsolattartó: Laluja Imre
Telefon: 30/676-7741
Telefon: 0630/559-7620
e:mail: mutat
Internet: http://www.cser-to.hu/
Vízterület nagysága: 4.5 ha
Adatlap frissítve: 2016-09-06 11:18:43
Forrás: http://www.cser-to.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Sportjegy
Csónak használati lehetőség :
A végszerelék behordása engedélyezett :
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
A bojlisállások különálló horgászhelyek :
Bojlis horgászállások száma : Nincs megadva
Szép kártya elfogadás :
Zuhanyozási lehetőség :
GPS északi szélesség /lat (fok) : 47.868805
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 19.256887
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
Alsópetény Nyugat- Nógrád kapuja Pest felé. A Cserhát-kis Svájca közszájon forgó jelző a csodálatos természeti környezetű községről. Egyenlőre a település nem olyan gazdag mint névrokonai de minden esélye megvan rá. Több mint négyszáz méteres hegyek ölelik körbe a falut és a 444 m-s Kőhegy aljából eredő alsópetényi patak töltötte fel azt az öthektáros víztározót is amely már szép környezettel várja, csalogatja a kirándulókat, horgászokat és pihenni vágyókat.
Horgászat Árak
Felnőtt Sportjegy (18 éves kor felett)---------------------------------------------1.500 Ft
Ifjúsági Sportjegy (9-18 éves korig)-------------------------------------------------800 Ft
Gyermek (9 éves kor alatt, hozzátartozó felnőtt felügyelete mellett)-------500 Ft
3 Napos Hétvégi Sportjegy (3nap-2éj-------------------------------------------8.000 Ft
4 Napos Sportjegy (4nap-3éj)----------------------------------------------------11.000 Ft
Éjszakai Sportjegy (csak 18 éves kor felet)----------------------------------- -2.500 Ft
Sátorhely horgászoknak-------------------------------------------------------------1.000 Ft/éj
Általános horgászrend
A horgászjegy tartalma:

1500 Ft-os felnőtt sportjegy: Horgászható 2 bottal és botonként 2 horoggal. A sportjegy ára nem tartalmaz halat, eredményes horgászat esetén lehetőség van a hal megvsásárlására a halőrházban kifüggesztett napi áron, azonban a vásárlási szándékot kérjük előre bejelenteni szíveskedjen. Ebben az esetben a fogási jegyzék vezetése kötelező! Amennyiben nem kíván elvinni halat, úgy a hal tárolása szákban szigorúan tilos!

800 Ft-os Ifjúsági sportijegy 9-18 év között Horgászható 1 bottal és max. 2 horoggal. A sportjegy ára nem tartalmaz halat, eredményes horgászat esetén lehetőség van a hal megvsásárlására a halőrházban kifüggesztett napi áron, azonban a vásárlási szándékot kérjük előre bejelenteni szíveskedjen. Ebben az esetben a fogási jegyzék vezetése kötelező! Amennyiben nem kíván elvinni halat, úgy a hal tárolása szákban szigorúan tilos!

500 Ft Gyermekhorgászat 9 éves korig: Orsó nélkül bottal kizárólag szülői felügyelettel! A jegy ára nem tartalzam halat, eredményes horgászat esetén lehetőség van a hal megvsásárlására a halőrházban kifüggesztett napi áron, azonban a vásárlási szándékot kérjük előre bejelenteni szíveskedjen. Ebben az esetben a fogási jegyzék vezetése kötelező! Amennyiben nem kíván elvinni halat, úgy a hal tárolása szákban szigorúan tilos!

2500 Ft-os éjszakai sportjegy: Sötétedéstől reggel 6 órági érvényes. A horgászhelyet ki kell világítani! Az éjszakai horgászatra a halőrház és az első esőbeálló közötti területen van lehetőség. Hosszabb tatózkodást és családi pihenés, táborozás alkalmával előre egyeztetetve ettől eltérni lehet! A belépőjegy nem tartalmaz halat,eredményes horgászat esetén lehetőség van a hal megvsásárlására a halőrházban kifüggesztett napi áron, azonban a vásárlási szándékot kérjük előre bejelenteni szíveskedjen. Ebben az esetben a fogási jegyzék vezetése kötelező! Amennyiben nem kíván elvinni halat, úgy a hal tárolása szákban szigorúan tilos!
Elvihető halak:

Méretkorlátozás alá esnek nemeshal: Ponyt, Amur darabonként max. 4kg-os!
Nem esik mértkorlátozás alá: Keszeg, Kárász, Busa, Balin, Csuka, Süllő, Harcsa ,egyéb apróhal!
Darabszám korlátozás nincs!

Minden Vendégüknek kellemes pihenést
és sikeres horgászatot kívánunk!
Környék leírása
Alsópetény fekvése
Alsópetény az újabb korban kialakított Duna-Ipoly Nemzeti Park összefüggő erdők által határolt természetvédelmi területén húzódik meg a Cserhát-hegység nyugati térségében. A Kő-hegy, Dél-hegy, Hajdú-árok és Felső-erdő ölelésében fekvő völgykatlanban elhelyezkedő falu harmadkori ún. halomvidéken épült, ahol a vulkáni hegységek alkotta tájkép keletkezése és kialakulása, a domborzati viszonyok a vulkánok erupciójának a következménye.
A Nógrád megye határai közé eső erdő borította hegyvonulat, a Cserhát határai nyugaton a Dunának Vác - Budapesti szakasza, északnyugaton az Ipoly középső folyása (Ludány- Balassagyarmati szakasz), keleten a karancssági Nagypatak és a Tarján patak, Kisterenye és Hatvan között pedig a Zagyva, délen éles határa nincs; az Alföldre messze kifutó nyúlványai fokozatosan mélyebbre süllyednek és eltűnnek a lősz és homok-takaró alatt”.

A település könnyen megközelíthető. Közlekedési hálózatokhoz viszonyított helyzete, illetve a közlekedési csomópontoktól való távolsága jó. A rétsági kistérségben Nógrád megye délnyugati részén fekszik (huszonöt településen közel huszonötezer fő él) a kistérséget Budapesttel és Szlovákiával összekötő 2-es számú főközlekedési úttól - Bánkon keresztül - mindössze 10 km-re, valamint Budapesttől 45 km-re.

A település közigazgatási területe 19,68 km2. Legmagasabb pontja a Dél-hegy (446 m) és a Kő-hegy (423 m). A szép fekvésű falu északnyugat felől Bánkkal, délkelet irányból Nézsával, délről Keszeggel, valamint a Dél-hegy oldalán Romhánnyal határos.
Megközelíthetőség
Térkép
Cím
Helyszín: Alsópetény (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
harcsa
Katalin szép hala
naplemente
amúr 7kg
Cser tó gát
utolsó stégről