Ohati III. horgásztó
Település: Egyek
Régió: Hajdú-Bihar megye
Kapcsolattartó: Varga Tamás -turizmusvezető-
Telefon: 00-36-30-513-1469
Telefon: 06-52-369-110
e:mail: mutat
Internet: http://www.hhgzrt.hu
Vízterület nagysága: 26 ha
Adatlap frissítve: 2014-04-05 18:41:11
Forrás: http://www.hhgzrt.hu
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Bojlis és sportjegy
Csónak használati lehetőség :
A végszerelék behordása engedélyezett :
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
A bojlisállások különálló horgászhelyek :
Bojlis horgászállások száma : 14
Szép kártya elfogadás :
Zuhanyozási lehetőség :
GPS északi szélesség /lat (fok) : 47.602025
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 21.003585
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. a védett hortobágyi puszta háborítatlan nyugalmát és felejthetetlen horgászemlékeket kínál az ide látogató vendégei számára az Ohati Horgász- és Bemutató Központban. Ezt az intenzíven és folyamatosan telepített, változatos halállomány, a kapitális ragadozó és békéshalak biztosítják.

Országosan is elismert horgászvíz a 26, hektár területű Ohati III. horgásztó, melyen akár 100 órát is horgászhatnak egyhuzamban a profi vagy amatőr horgászvendégeink. E tó kiemelkedő ponty, amur, csuka, harcsa, keszeg és kárász állományával méltán nyerte el a verseny- és hobbihorgászok elismerését is. A horgászfogások között nem ritkák a 10 kg-on felüli pontyok és amurok, a 8-10 kg-os csukák és az 1 kg-os kárászok.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Ohati III. horgásztó
A horgászjegy telefonos, vagy internetes bejelentkezés és időpont-egyeztetés útján rendelhető. Napijegy bejelentkezés nélkül a helyszínen is váltható, de ekkor nem biztosított aznapra a horgászat. Napijegyet csak érvényes állami horgászjeggyel rendelkező horgászok válthatnak. A helyszínen a horgászjegyek kiadása a telekházi úttól délre eső fehér szivattyúház mellett található halőrházban történik. Kérjük, hogy vendégeink a jegy- és információszerzés céljából fáradjanak az őrházhoz.
Környék leírása
A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. halastavai a Tiszai Alföld legnagyobb kiterjedésű, speciális vizes élőhely mozaikját alkotják. A mesterséges halastavak kiemelkedő jelentőségűek a vízhez kötődő növény- és állatvilág szempontjából. Nemzetközi értékű táplálkozó-, költő- és pihenőhelyet biztosítanak a madarak számára, de kimagasló a vidraállományuk is. A biológiai sokféleség, a természeti értékek jelentőségének köszönhetően a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. teljes területe, így az Ohati Horgász- és Bemutató Központ tavai is természetvédelmi oltalom alatt állnak, a Világörökség részei. A Hortobágy középső részén található Ohati Horgász- és Bemutató Központ nyolc tóból áll, területe mintegy 350 ha. A tavakban nagy kiterjedésű nádas és hínármezők találhatók. Jelentős a tavak nyári lúd és cigányréce állománya. A lúd, réce és parti madárvonulásban a terület igen fontos szerepet tölt be. Kiemelkedő a nagy kócsaggal, kanalas gémmel és kis kárókatonával vegyes gémtelep. A közeli (Derzsi-, Ohati-) erdők vegyes gémtelepei számára a tavak biztosítanak táplálékot. Télen az Ohati erdőben éjszakázó rétisasok is rendszeresen felkeresik a területet.
Megközelíthetőség
Az Ohati Horgász- és Bemutató Központ a hortobágyi puszta szívében a Gyökérkúti tóegység területén található. A terület könnyen elérhető gépjárművel a 33-as főútról Tiszacsege irányában a Telekházi úton. Vonattal Gyökérkút megállóhelyen leszállva a Nyugati-főcsatorna partján szintén kényelmesen meg lehet közelíteni a tavakat. A Központban parkolási lehetőség biztosított.
Térkép
Cím
Helyszín: Egyek (Környéke)
Település: Ohat
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
Ohati 3-as horgásztó
Ohati 3-as horgásztó
Ohati 3-as horgásztó
Ohati 3-as horgásztó
Ohati 3-as horgásztó
Ohati 3-as horgásztó
Ohati III-as tó
Ohati III-as tó
Ohati III-as tó
Ohati III-as tó
Ohati III-as tó
Ohati III-as tó
Ohati III-as tó
Ohati III-as tó
Ohati III-as tó
Ohati III-as tó