Sinkár-tó
Település: Csővár
Régió: Pest megye
Kapcsolattartó: Nemecz János
Telefon: 06-30-209-2332
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://sinkarto.hu
Vízterület nagysága: 88 ha
Adatlap frissítve: 2015-04-19 13:15:14
Forrás: http://sinkarto.hu
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Bojlis és sportjegy
Csónak használati lehetőség :
A végszerelék behordása engedélyezett :
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
A bojlisállások különálló horgászhelyek : Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma : Nincs megadva
Szép kártya elfogadás : Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség : Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok) : 47.802548
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 19.356022
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
Az egész Észak-pesti és cserháti régióban nem található a Sinkár-tóhoz fogható kiterjedésű és szerencsés fekvésű állóvíz. A Sinkár-tó földrajzilag a Csővári-Rögök, a Nagy-Szór tömbje és az Ecskendi hegytömbök ölelésében fekszik. Számos különleges növény- és madárfaj él a tavon és környezetében. A tározó 1987-es kialakulása óta szinte háborítatlan az élővilág, és ez vonatkozik a benne élő halakra is. Próbahorgászatok során kapitális 15-20 kg-os csukák, 10 kg fölötti süllők, 50 kg fölötti harcsák és 15 kg fölötti pontyok kerültek kifogásra.

Mindezen természetesség megőrzése érdekében alakítottunk ki egy olyan horgászrendet, amely a legnagyobb mértékben megőrzi a tó természetességét és háborítatlan élővilágát. A tóban még mindig megtalálható egy gémeskút maradványa, a régi idők emlékére. A tó rendeltetése víztározás és árvízcsökkentés, üzemi vízfelülete 88 hektár. Északról a Mátyás-völgyi-patakkal egyesült, a Sinkár-patak táplálja. Összefolyásuk a víztározótól párszáz méterre található. A tó medre rendkívül változatos mélységű, (2-8 méter közötti) a sekélyebb részeken a víz felszínét néha szinte teljesen beborítja vidrakeserű fű, melynek virágai nyáron rózsaszín gyertyaként emelkednek a víz fölé.

Horgászat Árak
Általános horgászrend
A víztározón azon személy horgászhat, aki éves jegyét kiváltja és a jogszabályokban meghatározott horgászatra jogosító engedéllyel rendelkezik és személyét azonosító fényképes okmánnyal együtt a horgászat ideje alatt magánál tartja. Továbbá rendelkezik l db merítőhálóval, haltartóval, mérőeszközökkel ? hossz és súly ? valamint golyóstollal és a halak partra történő emelését követő halvédelmi eszközzel (pontymatrac, pontypaplan, 0,2 cm vastag fólia), szájfertőtlenítő. A 15 év alatti gyermek horgászok csak felnőtt kísérő felügyelete mellett horgászhatnak a víztározón.
Környék leírása
Megközelíthetőség
A Budapesttől 40 km-re lévő Csővári-tó megközelíthetősége legegyszerűbben a 2/A jelű autóúton haladva, a Rádi kihajtónál lekanyarodva. Rád és Penc településeken keresztül haladva jutunk el Csővárra. A falun keresztül menve, Acsa irányában, a főút mellett elénk tárul a csodálatos környezetben lévő Sinkár-tó együttes.
Térkép
Cím
Helyszín: Csővár (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
térkép
1
3
4
5
6
7