Nagyrédei Horgásztó
Település: Nagyréde
Régió: Heves megye
Kapcsolattartó: Bárdóczky Zoltán
Telefon: +36 30 99-4444-9
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://www.nagyredeihorgaszto.hu/
Vízterület nagysága: 22 ha
Adatlap frissítve: 2017-08-03 15:49:12
Forrás: http://www.nagyredeihorgaszto.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Bojlis és sportjegy
Csónak használati lehetőség :
A végszerelék behordása engedélyezett :
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
A bojlisállások különálló horgászhelyek :
Bojlis horgászállások száma : 18
Szép kártya elfogadás : Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség :
GPS északi szélesség /lat (fok) : 47.780376
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 19.83824
Rekordfogások :
22.9 kg 26.7 kg Nincs megadva 55 kg Nincs megadva

Általános ismertető
A Nagyrédei Horgásztó Heves megyében, Gyöngyös előtt, Nagyréde községben található. A tározó Budapesttől 60 km-re helyezkedik el, az M3-as autópályán vagy a 3-as országúton, kb. 40 perc alatt megközelíthető. A tó a Mátra lábánál, hegyek, erdők ölelte, érintetlen festői környezetben fekszik, vízét két patak táplálja. Az 1960-as évek elején létesített egykori TSZ víztározó eredetileg mezőgazdasági célokat szolgált, 2010-től pedig sporthorgász-tóként üzemel. A teljes terület 32 hektár, amelyből a vízfelület 22 hektárt tesz ki. A víz átlagos mélysége 1,4 – 2,2 méter között mozog. A tavat sűrű, benyúló nádasok, elsüllyedt tuskók, rönkök, part menti bedőlt fák, illetve változatos, iszapos mederfenék jellemzi.

Hegyek, erdők ölelte, festői környezet
A tavon a „fogd meg és engedd vissza” (Catch & Release) szemlélet és horgászati módszer alapján a horgászok minden halat kötelesek visszaengedni! A horgászrend kialakításánál a természetes környezet és a háborítatlan élővilág megőrzése volt az elsődleges szempont.
50 éve érintetlen, 22 hektáros víztározó.

A több mint 50 éves tóban megtalálható Magyarország összes őshonos halfaja. A hosszú évek során több, ritkaságszámba menő, kapitális méretű hal fejlődött ki a tó állományában. A halfaunát főként a 10, illetve 20 kg-ot is meghaladó pontyok, amurok jellemzik. Óriási, 50 kg-nál is nagyobb harcsák, gyönyörű süllők és csukák színesítik a tározó zavartalan élővilágát. Említésre méltó, hogy a törpeharcsa egyáltalán nem képes megmaradni a tó vízében.

A tavon, a kényelmes és zavartalan horgászat érdekében mindösszesen 17 horgászállás (az állásokon kényelmesen 2-3 fő elfér) található, melyeken előzetes bejelentkezés alapján lehet horgászni. Minden álláshoz fedett beülő, tűzrakó, szemetes és WC tartozik. Az ideérkezőknek egész évben, napi 24 órában lehetősége nyílik a horgászatra.

Minden álláshoz fedett beülő, tűzrakó, szemetes és WC tartozik

A tónál Büfé, különálló zuhanyzóblokk, női-férfi toalett található. A Büfében hideg ételek, italok, neves Nagyrédei borkülönlegességek kaphatók, illetve lehetőség van áram, és internet igénybevételére is. Ezen felül csónak, motor, akkumulátor bérelhető, illetve alapvető horgászfelszerelések, csalik is kaphatók.

Büfé, különálló zuhanyzóblokk, női-férfi toalett

A szabadtéri sütési, főzési, sátorozási lehetőség adott, valamint a gyermekeknek egy játszótér homokozóval is ki lett alakítva. A tó összes állásához kövezett út vezet, illetve egy kamerával megfigyelt parkoló is vendégeink rendelkezésére áll. Szállás lehetőség Nagyréde Községben, a T-bor vendégházban biztosított. További képek a tóról, a panzióról, illetve a szolgáltatásokról a galéria menüpont alatt találhatóak. /Nagyrédei Horgásztó - www.nagyredeihorgaszto.hu - /

2010-ben kialakításra került a Kis-tó, ami egy alig fél hektáros tó a Büfé közelében, melynek célja a halakat gasztronómiailag értékelő horgászok kiszolgálása, illetve a horgászattal való ismerkedés, gyakorlás, és a kapások élménye.
Bővebb információ : www.nagyredeihorgaszto.hu
Horgászat Árak
Általános horgászrend
Részletek itt:

http://www.nagyredeihorgaszto.hu/informaciok.html
Környék leírása
A tó a Mátra lábánál, hegyek, erdők ölelte, érintetlen festői környezetben fekszik, vízét két patak táplálja.
Megközelíthetőség
A Nagyrédei Horgásztó Heves megyében, Gyöngyös előtt, Nagyréde községben található. A tározó Budapesttől 60 km-re helyezkedik el, az M3-as autópályán vagy a 3-as országúton, kb. 40 perc alatt megközelíthető. A tó a Mátra lábánál, hegyek, erdők ölelte, érintetlen festői környezetben fekszik, vízét két patak táplálja.
Térkép
Cím
Helyszín: Nagyréde (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók