DCM horgásztó
Település: Vác
Régió: Pest megye
Kapcsolattartó:
Telefon: 36305231877
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://dcmhorgaszto.hu/
Vízterület nagysága: 9.6 ha
Adatlap frissítve: 2013-11-23 09:38:57
Forrás: http://dcmhorgaszto.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Sportjegy
Csónak használati lehetőség : Nincs megadva
A végszerelék behordása engedélyezett : Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett : Nincs megadva
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett : Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek : Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma : Nincs megadva
Szép kártya elfogadás : Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség : Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok) : 47.746047
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 19.155348
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
A sok éves vízterület nélküli – az 1969-ben alakult – Egyesületből a főtámogatónk, és cégcsoportja segítségével, – A D.D.C. Kft, A Dunai Kavicsüzemek Kft. – és Egyesületünk akkori elnöke, Dim Ferenc közösen végzett kitartó munkájának köszönhetően 1993-ban horgászkezelésbe kaptuk a sóderkitermelés során keletkezett tavat. Nagysága akkor még a bánya művelés alatt álló részével együtt 3,6 hektár volt, ami folyamatosan bővült, míg elérte a mai 9,6 hektár nagyságát.

Az évek során kialakult tó a tulajdonosai Kavicsüzemek Kft, és a DDC Kft. döntése alapján térítésmentesen az Egyesület tulajdonába került, immár hivatalosan is a tulajdonosok lettünk.

A víz mélysége, parti viszonyai a bányatavakra jellemző változatosságokat mutatja, mélysége az 1. 1.8-3.5 illetve 4m között mozog, a korábbi sóderkitermelés függvényében. Halösszetétele a Duna-i keszeg-félék , ponty csuka, süllő, és harcsa ,valamint sügér, és a Dunából bekerült védett halakból áll.

Egyesületünk a vízterület adatait rendszeresen figyeli,-levegő-víz hőfok-vízállás- feljegyzi és így biztosítja, hogy mindig megbízható,és bővülő lehetőségek álljanak horgászaink, vendégeink rendelkezésére.

A vízmozgás-emelkedés-csökkenés- folyamatos feladat elé állítja tagjainkat, és odaadó, lelkes munkával meg is oldják ezeket a problémákat, amit csak dicsérni lehet!

Az Egyesület tervei között szerepel a horgászható partszakasz , – eddig nem meg közelíthető - részének horgászhatóvá tétele, de jelenleg a vízemelkedés még feladatokat szab meg számunkra, amit el kell végeznünk, utána térünk rá a bővítés akkori meg oldására.Ez már részben megvalósult, a munkákat folytatjuk.

A 2010-ben történt vezetőségváltozás a jól megalapozott, és felelősséggel végzett munka eredményét vette át, zömmel maradtak a régi vezetők, csak néhány helyen történt változás, így a váltás viszonylag könnyen ment végbe.

A tó megközelíthető a régi 2-es úton, Budapest felől Vác határánál, a táblával jelzett irányból jobbra fordulva a mérlegházig menve, majd ismét jobbra fordulva érjük el a tavat, ahol a halőr fogadja a vendégeket.

Tervezzük az új oldal közelében egy zárt rendszerű női-férfi WC. kiépítését, és a horgászhelyek közelében esőbeállók létesítését.

A mostani vezetőség feladata az, hogy az egyre szűkülő gazdasági helyzetben talpon maradjon, és fejlődjön, szolgáltatásait bővítse, a növekvő feladatokat elvégezze.

Úgy látom, -és bízom benne, hogy jól-,hogy egy tenni akaró tagsággal mögöttünk biztosítani tudjuk azt, hogy folyamatosan , jól működjünk, és igyekezetünk a horgászokat szolgálja, természetesen vendégeivel, vendégeinkkel együtt!

Telepítéseinket márciusban keszeg -vegyes összetételben- és április első felében ponty telepítéssel kezdjük,remélhetőleg az időjárás is mellénk áll, és így nem lesz akadálya annak, hogy horgászhassunk,saját, és vendégeink kikapcsolódását szolgálva.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
3. , Napijegyes horgászattal kapcsolatos rendszabályok.:

a.,Napijegyváltást csak Állami jegy birtokosa kezdeményezhet.
Tiltó rendelkezések, horgászati büntetés alatt álló személy nem kaphat napijegyet!

b., A felnőtt horgász 2 db. méretkorlátozás alá eső nemeshalat, és + 1 balint tarthat meg!
Pontyból a 30 cm. minimum, és az 55 cm. maximum méreten belül tartható meg.
Az engedéllyel rendelkező, kíséretében levő gyermekhorgász a felnőtt egyéb hal mennyiségére horgászhat, úszós készséggel!

c., Ifjúsági horgász naponta 1db. nemeshalat , + 1 balint,és 3kg. egyéb halkat tarthat meg.
d., Gyermekhorgász napijegyváltás után , felnőtt kíséretében 3kg. egyéb halat tarthat meg.
Csak úszós készséggel horgászhat.
Környék leírása
Megközelíthetőség
A tó megközelíthető a régi 2-es úton, Budapest felől Vác határánál, a táblával jelzett irányból jobbra fordulva a mérlegházig menve, majd ismét jobbra fordulva érjük el a tavat, ahol a halőr fogadja a vendégeket.
Térkép
Cím
Helyszín: Vác (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
DCM horgásztó
DCM horgásztó
DCM horgásztó
DCM horgásztó