Deszki tó
Település: Deszk
Régió: Csongrád megye
Kapcsolattartó: Tógazda: Barna Csaba
Telefon: 36/70/552-0540
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://deszki-to.hu/
Vízterület nagysága: 8 ha
Adatlap frissítve: 2013-11-16 10:38:48
Forrás: http://deszki-to.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Sportjegy
Csónak használati lehetőség :
A végszerelék behordása engedélyezett : Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
A bojlisállások különálló horgászhelyek : Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma : Nincs megadva
Szép kártya elfogadás : Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség : Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok) : 46.226225
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 20.237671
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
2010. évben partrendezéssel, kotrással, parkosítással vette kezdetét az egykori Holt-Maros szakasz megújítása és környezetének rehabilitációja. Elsődleges szempontunk közé tartozott, hogy az idelátogató horgászok egy kellemes, könnyen megközelíthető vízparton tudjanak hódolni szenvedélyüknek, velük érkező családtagjaik ha nem is horgásznak, egy kellemes környezetben tölthessék el szabadidejüket.

A folyamatos halutánpótlás érdekében a bejárattól (Semmelweis u.) legtávolabb eső tavainkban halneveléssel foglalkozunk, ezért itt nem is engedélyezett a horgászat. Az itt található halakat, ami főleg ponty és amur, legkorábban 3 nyaras korukban helyezzük át az I. számú tóba, hiszen ekkor érik el a "horogérett" súlyukat. Ezen felül rendszeresen vásárolunk halgazdaságoktól is horogérett halakat, a nyári időszakokban előfordul, hogy hetente végzünk telepítést.

Az I.-es tóban fogható halfajok: ponty, amur, csuka, süllő, kárász és keszegfélék. Nyaranta időszakosan telepítünk afrikai harcsát is. A halak mérete változó. Több 10 kg feletti pontyot sikerült már a horgászoknak kifogni (ez mind vissza is került a vízbe!), csukából pedig egy 7 kg feletti vezeti a házi rekordlistánkat.

II.-es számú, úgynevezett "Nagyhalas" tavunkba kizárólag kapitális méretű halakat telepítettünk, de a rendkívül kedvező vízminőségnek köszönhetően már az első évben sikeres ivás történt, aminek eredményeként megjelentek a tenyeres pontyok is. Ezért évente több alkalommal végzünk ezen a vízen szelektáló halászatot és helyezzük át az 1-5 kg közötti halakat az I.-es számú tóba, az ennél kisebbeket pedig a halnevelő tavainkba.
Horgászat Árak
Általános horgászrend
http://deszki-to.hu/horgaszrend
Környék leírása
Megközelíthetőség
A tavak Szegedt?l keletre 10 km-re, Makótól pedig 20 km-re fekszenek a 43. sz. f?út mellett Deszken. A falu központját elhagyva balra terül el a tórendszer I.-es számú tava. A II.-es és III.-as számú tó gáttal és zsilippel elválasztva e mögött található.
Térkép
Cím
Helyszín: Deszk (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
Deszki tó
Deszki tó
Deszki tó
Deszki tó