Füzes horgásztó
Település: Hajdúszovát
Régió: Hajdú-Bihar megye
Kapcsolattartó: Nagy Tibor
Telefon: 06-203-404-647
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://fuzesto.hu/
Vízterület nagysága: 2.4 ha
Adatlap frissítve: 2016-03-29 13:35:33
Forrás: http://fuzesto.hu/
Catch & Release: Fogd meg és engedd vissza jeggyel rendelkezik a tó : Sportjegy
Csónak használati lehetőség : Nincs megadva
A végszerelék behordása engedélyezett : Nincs megadva
Sátorozási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett :
Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászállás mellett : Nincs megadva
A bojlisállások különálló horgászhelyek : Nincs megadva
Bojlis horgászállások száma : Nincs megadva
Szép kártya elfogadás : Nincs megadva
Zuhanyozási lehetőség : Nincs megadva
GPS északi szélesség /lat (fok) : 47.360354
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 21.419989
Rekordfogások :
Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva Nincs megadva

Általános ismertető
Hajdúszováti “üzemi halastavat” 1981-ben a Hajdúszovát Lenin Mg.Tsz építette a természeti hatások következtében kialakult mélyedések, folyamok nyomvonalán. A terület kialakítása parkosítása hallal történő betelepítése után sok szabadidős programok /horgászat, bográcsozás, szalonnasütés, stb./ színhelye volt. A terület 1993-ban Hajdúszováti Vállalkozók Szövetkezete tulajdonába került majd később pedig privatizáció által került magánkézbe de tulajdonosai sajnos nem üzemeltették. Közel 10 év alatt a terület teljesen magára hagyva kezelés nélkül benádasodott, gyékényesedett teljesen elvadult. A zsilipeket tönkretették a halállomány orvhalászok, orvhorgászok áldozataivá váltak. 2004 – 2007-ig sikerült a terület tulajdonjogát megszerezni és azóta a Prim-Vol Trade Kft. az üzemeltető. Üzemeltetéséhez a teljesen elgazosodott begyékényesedett területet fel kellett újítani, iszaptalanítani, műtárgyakat (zsilip) újjáépíteni, töltéseiket megerősíteni. A terület bekerítéséhez 1400 db betonoszlopra volt szükség. 2007 tavaszán megérkezett a halállomány és rövid időn belül a horgászok kedvenc helye lett és így rendezett kulturált környezet várta vendégeit.

A területen lévő óriásira nőtt fűzfák amiről a nevét is kapta a horgásztó /Füzes Horgásztó/ csodálatos képet nyújt és így a nagy melegben árnyékos helyet is találnak horgászni illetve pihenni vágyó vendégek. 2008-ban közel 3000 db sövény cserje és különböző fák lettek telepítve. A horgásztó körül asztalok főzőhelyek nádfedelű napárnyékolók színesítik a területet.
Horgászat Árak
Általános horgászrend

Környék leírása
Megközelíthetőség
Debrecentől 25 km-re található Hajdúszovát (Hajdúszoboszló felé a 4-es főút). Hajdúszováton áthaladva Földes felé (Hajdúszovát vége táblától) kb. 1 km-re jobbra a második (TSZ) út. A betonkockákból kirakott úton 5 km végig balra tartva, az út végén kb. 750 m földút.
Térkép
Cím
Helyszín: Hajdúszovát (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Nincs Foglaltsági tábla kitöltve
Videók
Füzes horgásztó
Füzes horgásztó
Füzes horgásztó